Boala Alzhaimer
 
Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afecţiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcţiilor de cunoaştere ale creierului, cu pierderea capacităţilor intelectuale ale individului şi a valorii sociale a personalităţii sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demenţă (din latină: demens).
 

Îngrijirea pacienţilor suferind de demenţă urmează aceleaşi reguli ca şi în cazul oricărui serviciu destinat vârstei a III-a. Cu toate acestea, este foarte important să nu uităm că persoanele suferind de demenţă au nevoi individuale.

 

Îngrijirea primară este extrem de importantă, suntem atenţi să asigurăm timpul necesar îngrijirii şi să identificăm apariţia oricărei dureri. Intelegem limbajul corpului si ne asigurăm că pacientul primeşte suficiente lichide. Stima de sine a pacientului este extrem de importantă. Trebuie să o putem influenţa într-un fel înţelegându-i semnificaţia. Noi putem oferi pacientului suport şi încurajare de a funcţiona independent, acordarea de ajutor pentru păstrarea amintirilor vechi şi acordarea posibilităţii de a-şi simţi valoarea individuală. Munca de echipă cu membrii personalului este foarte importantă. Nu trebuie să uităm că rudele reprezintă o mare resursă, asigură cea mai mare parte a legaturii pacientului cu propriile amintiri iar suportul este realizat prin propria lor putere.Deasemenea mentionam ca personalul nostru este instruit la traininguri in tara si in strainatate pentru in ingrijirea persoanelor suferinde de boala Alzheimer
Cea mai importantă regulă dupa care ne ghidam este foarte simplă:
SĂ TRATĂM CU DEMNITATE BOLNAVUL DE DEMENŢĂ EXACT ÎN MANIERA ÎN CARE AM VREA NOI SĂ FIM TRATAŢI ÎN CAZUL ÎN CARE AM FI ÎN SITUAŢIA ACESTUIA.

 
 
© 2010 Asociatia Haller | Design: PentaMedia Acasa | Despre Noi | Servicii | Galerie Foto | Contact
Hungarian German English Romana

Politica de Confidentialitate | Politica de Cookies